مرگبارترین ویروس‌های جهان ؛ از کرونا تا HIV | بهمن 1401

مرگبارترین ویروس‌های جهان ؛ از کرونا تا HIV | بهمن 1401

SARS-COV2 یا ویروس کرونا شاید بخش زیادی از مبتلایان را نکشد اما بیماری حاصل از این ویروس یا کووید ۱۹ از زمان شیوع گسترده در اوایل ۲۰۲۰ به عامل اصلی مرگ و میر بسیاری از مردم جهان تبدیل شد. تا اکتبر ۲۰۲۲، این ویروس بیش از ۶/۵۷ میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ کشاند و بیش از ۶۲۶ میلیون نفر را آلوده کرد.

ویروس SARS-COV-2 به خانواده‌ی مشابهی از ویروس‌هایی مثل SARS-COV تعلق دارد که کروناویروس نامیده می‌شوند. کروناویروس جدید برای اولین بار در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین گزارش شد. بر اساس پژوهش سال ۲۰۲۱ مجله‌ی نیچر، این ویروس احتمالا ریشه در خفاش‌ها دارد که از طریق جانوری میانی به انسان منتقل شده است.

شیوع اولیه‌ی کروناویروس، قرنطینه‌ی گسترده‌ی شهر ووهان و شهرهای اطراف آن، محدودیت سفر به مناطق تحت تأثیر و تلاش‌هایی برای ساخت واکسن را به دنبال داشت. تخمین نرخ مرگ و میر پس از آلودگی کار دشواری است اما سن هم عامل مهمی در کشندگی ویروس کرونا بود. این ویروس همچنین تهدیدی جدی برای افرادی با بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت، فشار خون بالا یا چاقی بود.

علائم متداول بیماری کووید ۱۹ عبارت‌اند از تب، از بین رفتن حس چشایی یا بویایی، تنگی نفس و علائم جدی‌تر شامل مشکلات تنفسی، درد قفسه‌ی سینه و از بین رفتن امکان تحرک. واکسن‌های مختلفی برای کووید ۱۹ ارائه شدند که برای کودکان و بزرگسالان قابل استفاده بودند. این واکسن‌ها به شکل چشمگیری شدت بیماری و مرگ را کاهش دادند.

ویروس مرس (MERS-COV)