شرایط مانیتایز کردن یوتیوب در سال 1402 | بهمن 1401

شرایط مانیتایز کردن یوتیوب در سال 1402 | بهمن 1401

افراد بسیار زیادی به‌صورت روزانه از یوتیوب استفاده می‌کنند و همین مسئله آن را به یکی از محبوب‌ترین سایت‌های جهان تبدیل کرده است. انتشار ویدئوهای متعدد در دسته‌های ‌مختلف، از سرگرمی گرفته تا آموزشی، باعث شده کاربران بتوانند در این پلتفرم هر ویدئویی را بیابند.

یکی از ویژگی‌های بسیار خوب یوتیوب این است که تولیدکنندگان محتوا می‌توانند از انتشار ویدئو درآمد کسب کنند. اگر محتوای باکیفیتی تولید ‌کنید که مردم به تماشای آن‌ها علاقه‌مند باشند، یوتیوب مکانی مناسب برای درآمدزایی شما خواهد بود؛ البته کسب درآمد از یوتیوب الزاماتی دارد که در ادامه آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مانیتایز یوتیوب چیست؟

به عبارت ساده، مانیتایز کردن یوتیوب به معنای کسب درآمد از ویدئوهای منتشرشده شما در این سایت است. یوتیوب مدل درآمدزایی نسبتاً ساده‌ای دارد.

کسب‌وکارهایی که قصد تبلیغ دارند، این تبلیغات را از طریق شبکه Google AdSense ایجاد می‌کنند. سپس می‌توان تبلیغات ساخته‌شده را در هر نقطه‌ای از ویدئوی یوتیوب به نمایش گذاشت. هر بار که بیننده آگهی را ببیند به صاحبان ویدیوها مبلغی پرداخت می‌شود.

شرایط مانیتایز شدن چنل یوتیوب

روش‌های مختلفی برای کسب درآمد از کانال یوتیوب وجود دارد که از آن‌ها می‌توان به افیلیت مارکتینگ، فروش کالا و فروش دوره‌های آنلاین اشاره کرد؛ اما در این مقاله می‌خواهیم به شما بگوییم که چگونه به طور مستقیم از خود ویدئوهای منتشر شده در چنل درآمد داشته باشید.

برای شروع کسب درآمد از ویدیوهای یوتیوب خود، ابتدا باید عضو برنامه شریک یوتیوب (YouTube Partner Program) شوید. برای اینکه واجد شرایط شرکت در آن شوید الزاماتی وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

حداقل ۱۰۰۰ سابسکرایبر

یکی از مهم‌ترین شرط‌های یوتیوب برای مانیتایز کردن کانال شما این است که حداقل ۱۰۰۰ سابسکرایبر داشته باشید. اگر پایین‌تر از این تعداد عضو چنل شما باشند نمی‌توانید برای برنامه‌ی YouTube Partner Program اقدام کنید.

اگر جزو افرادی باشید که روش آپلود ویدئو در یوتیوب را می‌دانند و به‌طور مستمر در آن کلیپ‌های باکیفیت منتشر می‌کنند، می‌توانید انتظار داشته باشید که در مدت نسبتا کمی به تعداد حداقل ۱۰۰۰ دنبال‌کننده دست پیدا کنید؛ البته مطمئنا این عدد به مسائل مختلفی از جمله میزان فعالیت، نوع محتوا و کیفیت ساخت بستگی دارد.

۴۰۰۰ ساعت واچ تایم در ۱۲ ماه گذشته

یکی دیگر از الزامات اصلی مانیتایز شدن کانال یوتیوب این است که ویدئوهای شما در یک سال گذشته حداقل ۴۰۰۰ ساعت بازدید داشته باشند. شاید در وهله اول چنین سطح بازدیدی بسیار زیاد به نظر برسد، اما درصورت آپلود ویدئوهای با کیفیت و جذاب، پس از مدتی به آن دست پیدا خواهید کرد.

البته اکنون مدتی است که شرط دیگری به بخش واچ‌تایم اضافه شده است که به قابلیت ویدیوهای کوتاه یا شورتس مربوط می‌شود. اگر ویدئوهای شورتس کانال شما توانسته باشند در ۹۰ روز گذشته به ۱۰ میلیون بازدید دست پیدا کنند، می‌توانید برای عضویت در YPP درخواست دهید.

مقاله «آموزش ساخت ویدئوی Short یوتیوب در ۱ دقیقه!» به شما کمک می‌کند از طریق گوشی هوشمند خود ویدئوهای کوتاه را منتشر کنید.

حضور در کشور مورد تایید یوتیوب

متاسفانه درحال حاضر ایران جزو کشورهای مورد تایید یوتیوب نیست؛ اما نگران نباشید زیرا می‌توانید مکان فعلی خود را جایی مانند ترکیه قرار دهید تا بتوانید از حسابتان کسب درآمد کنید.

پیروی کامل از قوانین یوتیوب

از دیگر شرایط مانیتایز شدن این است که کانال شما هیچ‌کدام از قوانین یوتیوب را زیر پا نگذاشته و اخطارهای Copyright Strike و Community Strike را دریافت نکرده باشد. بدین شکل شما ثابت می‌کنید که از مقررات پلتفرم یوتیوب پیروی خواهید کرد.

فعال بودن گزینه تأیید دو مرحله‌ای

همچنین باید تایید دومرحله‌ای کانال خود را فعال کنید تا امنیت آن چند برابر شود.

داشتن حساب AdSense

در صورت داشتن شرایطی که پیش‌تر گفته شد، به حساب گوگل ادسنس نیاز پیدا خواهید کرد تا مبالغ دریافتی از سمت یوتیوب به آن واریز شود.

متاسفانه افرادی که در ایران هستند نمی‌توانند به راحتی حساب ادسنس ایجاد و آن را وریفای کنند. در بخش «دریافت پول از یوتیوب» روش‌ انجام این کار را توضیح داده‌ایم.

نکته: داشتن حساب AdSense جزو الزامات ثبت شده در بخش مانیتایز یوتیوب نیست؛ اما به دلیل چالشی که برای کاربران ایرانی ایجاد می‌کند آن را در این قسمت ذکر کرده‌ایم.

درخواست مانیتایز شدن کانال یوتیوب

هنگامی که تمام شرایطی که در بالا گفته شد را داشتید، وقت آن می‌رسد که برای درآمدزایی از کانال یوتیوب خود درخواست دهید. در ادامه به صورت قدم به قدم توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توانید این کار را انجام دهید.

  • پس از باز کردن یوتیوب به بخش YouTube Studio بروید.