زیگپ؛ دستیار هوش مصنوعی فارسی متصل به ChatGPT | بهمن 1401
در ابتدای ۲۰۲۳ هوش مصنوعی بهشکلی کاربردیتر از گذشته و در قالب دستیار دردسترس عموم کاربران قرار گرفت و تب استفاده از آن بهسرعت در جهان فراگیر شد.
فناوری هوش مصنوعی که پیشازاین در حوزههای پیچیدهای مانند ساخت رباتها، موتورهای جستوجوی اینترنتی، علوم پزشکی، هوافضا و… بهکمک انسان آمده بود، این بار در سطح تجاری وارد زندگی روزمره ما شد.
پرچمدار ورود این فناوری به جهان محصولی بود به نام ChatGPT که در ماههای اخیر زیاد درباره آن شنیدهایم. ChatGPT مدل زبان پیشرفتهای مبتنیبر هوش مصنوعی است که شرکت OpenAI توسعه داده است.
این فناوری محصول جهشی مهم در پردازش زبان طبیعی است که هوش مصنوعی را قادر میسازد تا پاسخهای متنی منسجم و مرتبط با متن و تقریباً با لحنی محاورهای و شبیه به زبان انسان را ایجاد کند.
مزیت اصلی ChatGPT این است که استفاده از آن ساده و بدون نیاز به کسب مهارت خاصی است و میتواند مانند انسانی که در حوزههای گستردهای صاحب دانش است، حجم زیادی از دادهها را بسته به درخواستی که از آن شده؛ دستهبندی کند و در قالب مکالمهای قابلفهم تحویل کاربرش دهد.
درواقع ویژگی مهم ChatGPT و وجه تمایزش با موتورهای جستوجو این است که میتواند اطلاعات موردنیاز کاربرانش را از منابع مختلفی جمعآوری و با زبانی صمیمانه به آنها عرضه کند.
بیل گیتس، بنیانگذار و مدیرعامل سابق شرکت مایکروسافت، ChatGPT را فناوریای دانسته است که اختراعش بهاندازه تولد اینترنت مهم است و باعث تحول جهان خواهد شد.
کاربردهای متنوع این فناوری باعث شد تا ChatGPT همزمان با کل دنیا در ایران نیز بهسرعت موردتوجه قرار گیرد و در رسانههای اجتماعی به ترند تبدیل شود. کاربرانی که از این فناوری استفاده کرده بودند، پاسخهای ChatGPT درباره موضوعات مختلف را در حسابهای کاربریشان بهاشتراک میگذاشتند و بههمینترتیب موج استفاده فراگیر از آن به کشور ما هم رسید.
البته استفاده از ChatGPT در ایران با محدودیتها و مشکلاتی نیز همراه بود. نخست اینکه ChatGPT تنها ازطریق وب دردسترس است. بهعلاوه استفاده حرفهایتر و طولانیتر از آن مستلزم پرداخت هزینه است که انجام این امر در ایران محدودیتهای بسیاری بههمراه دارد؛ هم بهلحاظ گرانی قیمت ارز و هم از بابت سختی پرداختهای بینالمللی.