بینگ دربرابر گوگل؛ آیا وقتش شده موتور جستجویمان را به بینگ تغییر دهیم؟ | بهمن 1401
در کنار این موارد، برخی از ویژگیهای جزئیتر بینگ، آن را برای دستهی خاصی از کاربران، به موتورجستجوی بهتری از گوگل تبدیل میکند؛ ازجمله اینکه بینگ هرگز وقت شما را با نمایش کپچاهای آزاردهنده و گیجکننده تلف نمیکند، چون برخلاف گوگل، به آیپی شما کاری ندارد و اجازه میدهد موقعیت مکانیتان را خودتان از بخش تنظیمات بینگ تعیین کنید. این درحالی است که گوگل به آیپی بهشدت حساس است و بههمینخاطر، مرتب به افرادی که از ابزار تغییر آیپی استفاده میکنند، مشکوک میشود و از آنها میخواهد ثابت کنند که ربات نیستند.
مورد جزئی اما کاربردی دیگر، قابلیت باز شدن پنجرهها در تب جدید است. بینگ بهطور پیشفرض اجازه میدهد با کلیک چپ، لینک نتایج جستجو را در تب جدیدی باز کنید؛ درحالیکه در گوگل، لینکها در همان پنجرهی نتایج باز میشوند و هر بار مجبور میشوید با کلیکراست، گزینهی Open in New Tab را انتخاب کنید.
دو آزمایش برای سنجش توانایی چتبات بینگ دربرابر سرچ سنتی گوگل
اگر تا اینجای مقاله با من همراه بوده باشید، احتمالا متوجه شدهاید که هنوز دربارهی یک قابلیت مهم بینگ حرفی نزدهام؛ چتبات بینگ!
مایکروسافت بر این باور است که با مجهز کردن بینگ به هوش مصنوعی مبتنیبر چتبات محبوب ChatGPT، سرانجام میتواند از زیر سایهی سنگین و ۲۵ سالهی گوگل بیرون آید؛ بگذریم که گوگل نیز برنامههایی برای عرضهی عمومی چتبات Bard مبتنیبر نسخهی «سبک» مدل زبانی LaMDA دارد و دستکم بهگفتهی تحلیلگری در توییتر، گوگل میتواند مایکروسافت و OpenAI را در رقابت هوشمصنوعی «نابود کند.»
من برای تست تواناییهای چتبات بینگ در برابر سرچ سنتی گوگل، دو آزمایش انجام دادم؛ اولی، توانایی این دو در پاسخ دادن به سوالهای جنجالی و دومی، پرسشی است که پاسخ دادن به آن نیازمند ترجمه، تجزیهوتحلیل داده، دسترسی به محتوای شبکههای اجتماعی و توانایی کرال کردن سریع اطلاعات است.
در آزمایش اول، من از گوگل و چتبات بینگ پرسیدم که «آیا کلون کردن انسانها ایرادی ندارد؟»
گوگل در بالای صفحه نتایج، از قول سرمقالهای منتشر شده در وبسایت دانشکده مهندسی برکلی، در چند خط نوشت که «شبیهسازی انسانها نقض جدی حقوقبشر است.» گوگل درواقع، تنها به نظر یک نویسنده استناد کرد، درحالیکه برای سوالهای جنجالی بهتر است موضوع از تمام جوانب بررسی شود؛ بگذریم که با کلیک روی لینک مقاله، با ارور ۴۰۴ روبهرو میشویم. (گوگل حالا نتیجهی متفاوتی در پاسخ به این سوال نشان میدهد و لینک مقاله را از صفحهی اول حذف کرده است.)