بیماری زونا چیست؟ علل و علائم بیماری زونا | بهمن 1401

بیماری زونا چیست؟ علل و علائم بیماری زونا | بهمن 1401

روش‌های درمان بیماری زونا

به‌گزارش CDC، داروهای ضدویروسی مانند آسیکلوویر و والاسیکلوویر و فامسیکلوویر ازجمله داروهایی هستند که پزشکان می‌توانند برای کاهش طول درمان زونا به بیماران خود تجویز کنند. مهم‌ترین نکته‌ای که این سازمان روی آن تأکید می‌کند، مراجعه‌ی زودهنگام به پزشک و شروع به‌موقع درمان است.

علاوه‌بر داروهای یادشده، چند توصیه‌ی دیگر نیز وجود دارند که با عمل به آن‌ها می‌توانید از شدت علائم خود کم کنید:

  • تمیز و خشک نگه‌داشتن محل بثورات جلدی
  • استفاده‌نکردن از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی
  • استفاده از لوسیون کالامین برای تسکین درد و خنک‌شدن پوست
  • استفاده از کمپرس سرد به‌مدت ۲۰ دقیقه در هربار استفاده برای کمک به بهبود سریع‌تر تاول‌ها

توجه کنید که قبل از استفاده از هریک از توصیه‌های یادشده، باید با پزشک معالج خود مشورت کنید؛ چراکه ممکن است شرایط بیماری شما مناسب استفاده از برخی از درمان‌های کمکی نباشد و استفاده‌ی خودسر از این توصیه‌ها باعث حاد‌شدن وضعیتتان شود.

آیا بیماری زونا مسری است؟

در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که بله، تماس مستقیم با مایع خارج‌شده از تاول‌ها باعث انتقال این بیماری به افرادی می‌شود که قبلاً به آبله‌مرغان مبتلا نشده‌اند؛ بنابراین، نباید نگران ارتباط عادی با بیمار بود و تنها نکته‌ی مهمی که باید به آن دقت کرد، نداشتن تماس مستقیم با تاول‌ها و مایع خارج‌شده از آن‌ها است.

پوشاندن تاول‌ها و بثورات جلدی یکی از کارهای مؤثرتری است که با انجام‌دادن آن می‌توان مانع از انتقال این ویروس و بیمارشدن افراد دیگر شد؛ البته همان‌طور‌که قبلاً هم گفتیم، باید دقت کنید که از لباس‌های راحت و گشاد برای این‌ منظور استفاده کنید.

زونا نیز مانند هر بیماری دیگری به استراحت و طی‌شدن دوره‌ی درمان نیاز دارد، فقط باید توجه کنید که پس از بروز علائم اولیه‌ی بیماری، هرچه‌سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید و با عمل به توصیه‌های وی، در مدت‌زمان کوتاه‌تری سلامتی خود را به‌دست آورید.