برای سگهای ساکن در چرنوبیل اتفاقی عجیب رخ داده است | بهمن 1401
در طول بازدیدهای موسو، تیم او نمونه خون سگهای چرنوبیل را برای تجزیهوتحلیل دیانای جمعآوری کرد که به پژوهشگران اجازه داد ساختار خانوادگی سگها را رسم کنند. الین اوستراندر، ژنتیکدان مؤسسه تحقیقات ژنوم انسان در مریلند میگوید: «میدانیم کدام سگ با کدام سگ خویشاوند است. این سگها فقط گروهی از سگهای رمیده وحشی نیستند. آنها خانوادههایی از سگها هستند که در نیروگاه زندگی و تولیدمثل میکنند.»
طبق گزارش تیم پژوهشی، مانند بسیاری از سگهای آزادی که در شرق اروپا پرسه میزنند، سگهای درون منطقه ممنوعه از نژاد ژرمن شپرد و سایر نژادهای شپرد هستند.
اوستراندر میگوید اگرچه مطالعه آنها نشان داد سگها در منطقه نیروگاه از نظر ژنتیکی با سگهای شهر چرنوبیل که ۱۵ کیلومتر دورتر است، تفاوت دارند، آنها نمیدانند که آیا تشعشعات رادیواکتیو موجب این تفاوتها شده است یا نه. سگها ممکن است به این علت از نظر ژنتیکی متمایز شده باشند که در منطقه نسبتاً ایزولهای زندگی میکنند.
جیم اسمیت، دانشمند محیط زیست در دانشگاه پورتسموث انگلستان، میگوید یافته جدید چندان تعجبآور نیست. او در مطالعه جدید مشارکت نداشت، اما دههها در این زمینه کار کرده است. او نگران است که برخی افراد چنین فرض کنند که تشعشعات رادیواکتیو با این موضوع ارتباط دارد، درحالیکه مدرکی برای آن وجود ندارد.
دانشمدان در تلاش بودهاند تا مشخص کنند چگونه قرارگرفتن در معرض تشعشعات چرنوبیل روی حیات وحش تأثیر گذاشته است. موسو میگوید: «در حال بررسی پیامدهای آن برای پرندگان، جوندگان، باکتریها و گیاهان بودهایم.» تیم او حیواناتی با نرخ جهش بالا، طول عمر کوتاه و آبمروارید زودرس پیدا کرده است. اسمیت میگوید: «تفکیک اثرات تشعشعات خفیف از عوامل دیگر آسان نیست. این مطالعات بسیار دشوار هستند، زیرا عوامل تأثیرگذاری بسیاری در محیطهای طبیعی وجود دارد. علاوهبراین، وقتی انسانها منطقه آلوده را ترک میکنند، حیوانات میتوانند از مزیتهایی برخوردار شوند.»
اوستراندر میگوید آنها اکنون روی این موضوع کار میکنند که آسیب ناشی از تشعشع به چه شکلی در ژنوم سگها تجمع پیدا میکند. بریجت فونهولت، متخصص ژنتیک تکاملی در دانشگاه پرینستون که در مطالعه نقشی نداشت، میگوید: «دانستن پیشینه ژنتیکی سگها تشخیص آثار ناشی از تشعشعات را آسانتر خواهد کرد. این همچون ماجرای هیجانانگیزی است که میخواهم دربارهی آن بیشتر بدانم.»