آلزایمر زودرس می‌تواند در ۳۰ سالگی ظاهر شود و علائم متفاوتی داشته باشد | بهمن 1401

آلزایمر زودرس می‌تواند در ۳۰ سالگی ظاهر شود و علائم متفاوتی داشته باشد | بهمن 1401

بیماری آلزایمر اغلب به‌عنوان وضعیتی درنظر گرفته می‌شود که فقط افراد مسن را درگیر می‌کند؛ اما حدود ۳٫۹ میلیون نفر از جمعیت ۳۰ تا ۶۴ ساله‌ی سرتاسر جهان به آلزایمر جوانی مبتلا هستند. آلزایمر زودرس نوعی زوال عقل است که در آن علائم بیماری قبل از ۶۵ سالگی ظاهر می‌شود.

به‌گزارش کانورسیشن، فیونا فلیپس، روزنامه‌نگار و مجری ۶۲ ساله‌ی انگلیسی به‌تازگی فاش کرد که به بیماری آلزایمر مبتلا است. فلیپس در مصاحبه‌ی خود اعلام کرد که قبل از تشخیص آلزایمر علائمی مانند مه مغزی و اضطراب را تجربه کرده بود. این موضوع نشان می‌دهد که علائم آلزایمر زودرس تا چه اندازه می‌توانند با بیماری آلزایمر دیررس متفاوت باشد.

اولین تفاوت آلزایمر زودرس با نوع دیررس این است که علائم اولی خیلی زودتر ظاهر و در برخی موارد نادر در ۳۰ سالگی تشخیص داده می‌شود؛ درحالی‌که معمولا علائم بیماری را می‌توان بین سنین ۵۰ تا ۶۴ سالگی تشخیص داد.

تفاوت بعدی این است که مبتلایان به آلزایمر دیررس، ازدست‌دادن حافظه را به‌عنوان اولین علامت بیماری تجربه می‌کنند؛ درحالی که افراد مبتلا به آلزایمر زودرس معمولا علائم دیگری نیز دارند؛ مانند کم‌توجهی، کاهش توانایی تقلید حرکات دست و افت آگاهی فضایی.

برخی از مبتلایان به آلزایمر جوانی، قبل از تشخیص بیماری خود علائم اضطراب را هم تجربه می‌کنند. دلیل این اتفاق ممکن است به آگاهی بیماران از تغییر شرایط و پیدانکردن دلیلی روشن برای تجربه‌ی احساسات متفاوت مربوط باشد.

گاهی اوقات بیماران ممکن است این تصور را داشته باشند که تغییرات رفتاری آن‌ها مشکلی موقت است و نیاز به پیگیری پزشکی ندارد. پزشکان متخصص نیز در چنین شرایطی ممکن است تفسیر اشتباهی از شرایط داشته باشند و اضطراب بیماران را نشانه‌ای از سایر بیماری‌ها درنظر بگیرند.

مطالعات نشان داده‌اند که افراد مبتلا به آلزایمر زودرس تغییرات سریع‌تری در مغز خود دارند؛ هرچند که ممکن است در زمان تشخیص بیماری، اختلال شناختی اندکی داشته باشند. این موضوع نشان می‌دهد که این بیماری می‌تواند تهاجمی‌تر از آلزایمر دیررس باشد. علاوه‌بر این تغییرات سریع مغز این موضوع را نیز روشن می‌کند که چرا امید به زندگی مبتلایان به آلزایمر زودرس، دو سال کمتر از افرادی است که به آلزایمر دیررس مبتلا هستند.

براساس تحقیقات، افرادی که در سنین پایین‌تر به آلزایمر مبتلا می‌شوند، نسبت به تغییرات فعالیت مغزی خود آگاه‌تر هستند. این موضوع می‌تواند به بروز تغییرات رفتاری و مشکلاتی مانند افسردگی در آن‌ها منجر شود.

دیدگاهتان را بنویسید